20080624

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

>>
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ
Στις 14 Ιουνίου, ή και νωρίτερα, το μπράτσο του κάδου από όπου τον σηκώνει το απορριματοφόρο ήταν σπασμένο. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουνίου οπότε έγινε η έγγραφη αναφορά στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου δεν γινόταν αποκομιδή από αυτόν τον κάδο και τα σκουπίδια συσσωρεύονταν. Τελικά αποκομιδή έγινε στις 21 Ιουνίου, οκτώ ημέρες αφότου παρουσιάστηκε το πρόβλημα και δύο ημέρες μετά την έγγραφη αναφορά. Οι εξηγήσεις των δημοτικών υπηρεσιών στα ερωτήματα που τέθηκαν αναμένονται.





>>
H EΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:
κ. Ζλατούδη
Διευθυντή Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων
τ. 2103422055, φ. 2103454703
Από:
______

20080619

Αξιότιμε κύριε,
Είμαι κάτοικος Κάτω Πετραλώνων (_______) και θα σας παρακαλέσω να αναλάβετε άμεση δράση για θέματα της αρμοδιότητάς σας, καθώς και να με ενημερώσετε για τα θέματα που παρουσιάζω:

Ερωτημα 1ο
Είναι ενήμερη η υπηρεσία σας ότι ο κάδος της _______ έχει σπασμένο το «μπράτσο» από όπου τον σηκώνει το απορριματοφόρο;
Ερωτημα 2ο
Είναι ενήμερη η υπηρεσία σας ότι ο κάδος αυτός δεν έχει εκκενωθεί από, τουλάχιστον, το Σάββατο 14 Ιουνίου και παραμένει γεμάτος σκουπίδια έκτοτε;
Ερωτημα 3ο
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (οδοκαθαριστές, εποχούμενοι, διοικητικό προσωπικό) έχουν λάβει την σχετική εκπαίδευση-επιμόρφωση ώστε ευσυνείδητα να μεριμνούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;
Ερωτημα 4ο
Υπάρχει κάποια διαδικασία μέσα από την οποία ο πολίτης του Δήμου Αθηναίων να μπορεί να αξιολογεί τις υπηρεσίες που του παρέχονται;
Ερωτημα 5ο
Yπάρχει σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δήμου, τόσο από τους πολίτες όσο και από την υπηρεσία τους, βάσει του επιπέδου υπηρεσιών που παρέχουν;

Αιτημα 1ο
Παρακαλούμε εντός της ημέρας (Πέμπτη 19/6/2008) να εκκενωθεί ο κάδος από τα σκουπίδια .
Αιτημα 2ο
Παρακαλούμε αν ο κάδος δεν επιδιορθωθεί-αντικατασταθεί αμέσως, να σφραγιστεί ώστε να μην δέχεται σκουπίδια που συσσωρεύονται.

Με τιμή,
_______

Υ.Γ.1
Παρακαλώ το αίτημά μου να πρωτοκολληθεί και να λάβω την σχετική ενημέρωση.
Y.Γ.2
Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους δημόσιους φορείς και τους δημόσιους λειτουργούς ότι ο πολίτης στην καθημερινότητά του δεν μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος διαρκώς με καταστάσεις στις οποίες του επιβάλεται να διαπραγματεύεται το αυτονόητο.
Επιπλέον, αυτή η διαρκής διαπραγμάτευση για το αυτονόητο συνεπάγεται για τον κάθε πολίτη απώλεια χρόνου, χρήματος και το σημαντικότερο, απώλεια ψυχικής ηρεμίας. Καταστάσεις που οδηγούν στην ουσιαστική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του, ακόμα και στη αναίρεση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Κάθε οργανισμός μικρός ή μεγάλος λειτουργεί λανθασμένα όταν διοικείται λανθασμένα από ανθρώπους αδιάφορους, ατάλαντους ή, στην χειρότερη περίπτωση, ιδιοτελείς. Ευελπιστώ ότι είναι στις προθέσεις σας στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων να αποδείξετε ότι δεν θα επιβεβαιώνεται αυτό επί μακρόν.
Υ.Γ. 3
Επιφυλάσσομαι για το μέλλον να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποζημιωθώ για κάθε υλική και ηθική βλάβη που μου προξενείται από την πλημμελή άσκηση καθηκόντων υπαλλήλων τού Δήμου.

No comments: