20080130

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ

>>
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ


Στις 11:55 ένα καλώδιο της ΔΕΗ έκανε ένα «μπραφ», κόπηκε κοντά στην κολώνα και, ευτυχώς, έμεινε κρεμασμένο από το αμέσως από κάτω του καλώδιο.
Οι βλάβες της ΔΕΗ 10503 δεν απαντούσαν. Αναμενόμενο.
Κάλεσα το 100.
"Υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία που πρέπει να καλέσετε. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι."
"Ναι, αλλά η αρμόδια υπηρεσία δεν απαντά ως θα όφειλε και εν πάσει περιπτώσει εσείς είστε το κράτος και να βρείτε την λύση."
"Ο τρόπος σας δεν είναι ωραίος."
"Η ώρα είναι 12:05 είστε η θέση 17 της Άμεσου Δράσης, είμαι ο Τάδε καλώ από την διεύθυνση Τάδε όπου ένα καλώδιο της ΔΕΗ, πιθανότατα ηλεκτροφόρο, ισορροπεί πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων περαστικών και περίοικων."
Τέλος διαλόγου.
Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα όταν σε περίπου 40 λεπτά η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή κάτω από το καλώδιο μέχρι να έρθει η ΔΕΗ. Η βλάβη στις 13:30 είχε επισκευαστεί.

>>


ΣΧΕΤΙΚΟ LINK


>>
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ


Προς:
κ. ΠΟΛΥΖΟ Νικόλαο
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΕΕ ΔΕΗ
Τ: 210 5244191
Φ: 210 5247217
e-mail:n.polyzos@dei.com.gr

Από:
______

20080130

Αξιότιμε κύριε,
Θα ήθελα να λάβω από εσάς ή τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΕΗ απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολουθούν και εμπίπτουν των αρμοδιοτήτων σας:

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Στις 30 Ιανουαρίου 2008, ώρα 11:55, στην διασταύρωση _________ στα Κ. Πετράλωνα, κόπηκε μετά από μικρή έκρηξη ένα αιωρούμενο καλώδιο της ΔΕΗ. Το καλώδιο αυτό συγκρατήθηκε και ισορρόπησε από το αμέσως από κάτω του, αιωρούμενο πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων περαστικών και περίοικων. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν πλέον ηλεκτροφόρο, η πτώση του και μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε διερχόμενους πεζούς.
Επιχείρησα αμέσως να επικοινωνήσω με την ΔΕΗ στο τηλέφωνο 10503 στο οποίο όμως ακόμα και μετά από πολύ ώρα αναμονής δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Κάλεσα τον αριθμό 100 της αστυνομίας από την οποία χρειάστηκε να εξηγήσω την ευθύνη της προκειμένου να αναλάβει δράση, καθώς δήλωνε αναρμόδια.
40 λεπτά μετά το συμβάν η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο κάτω από το καλώδιο και πιο μετά ήρθε το συνεργείο της ΔΕΗ.

Ερώτημα 1ο
Γιατί η υπηρεσία βλαβών δεν απαντά άμεσα στα τηλεφωνήματα των πελατών σας ενώ είναι ασφαλώς εν γνώση σας ότι πιθανές βλάβες του δικτύου σας σχετίζονται και με την ασφάλεια των πολιτών;
Ερώτημα 2ο
Ποιός είναι ο χρόνος όπως ορίζεται από την υπηρεσία σας εντός του οποίου πρέπει ένα συνεργείο της ΔΕΗ να βρίσκεται στον τόπο του ατυχήματος;
Ερώτημα 3ο
Οι υπάλληλοί σας είναι επαρκώς καταρτισμένοι και με επίγνωση της ευθύνης τους προς το κοινωνικό σύνολο;

Με τιμή,
_______


Υ.Γ.1
Παρακαλώ το αίτημά μου να πρωτοκολληθεί και να λάβω την σχετική ενημέρωση.
Y.Γ.2
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από τους δημόσιους φορείς και τους δημόσιους λειτουργούς ότι ο πολίτης στην καθημερινότητά του δεν μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος διαρκώς με καταστάσεις στις οποίες του επιβάλεται να διαπραγματεύεται το αυτονόητο.
Επιπλέον, αυτή η διαρκής διαπραγμάτευση για το αυτονόητο συνεπάγεται για τον κάθε πολίτη απώλεια χρόνου, χρήματος και το σημαντικότερο, απώλεια ψυχικής ηρεμίας και αυτό συμβαίνει χωρίς ο ίδιος να φέρει καμία ευθύνη πέραν του ότι στην ζωή του δεν επέλεξε ή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθεί στις ασφαλείς τάξεις τού Δημοσίου.
Αυτό το κόστος επομένως πρέπει να το επωμίζονται αυτοί που φέρουν την ευθύνη για την όποια δυσλειτουργία.
Κάθε οργανισμός μικρός ή μεγάλος λειτουργεί λανθασμένα όταν διοικείται λανθασμένα από ανθρώπους αδιάφορους, ατάλαντους ή, στην χειρότερη περίπτωση, ιδιοτελείς. Ευελπιστώ ότι είναι στις προθέσεις σας στην περίπτωση της ΔΕΗ να αποδείξετε ότι δεν θα επιβεβαιώνεται αυτό επί μακρόν.

>>
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

No comments: