20071220

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

>>
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Ήταν πριν τις τελευταίες δημοτικές. Ο τόπος γέμισε μπλε κάδους ανακύκλωσης, τσάντες και φυλλάδια.
Ο κύριος Τεντόμας εμφανιζόταν εκεί κάπως σαν τον «Ρομπέν της Πράσινης Αθήνας». Αν δεν κάνω λάθος εξελέγει με εξαιρετικά ποσοστά.
Μετά τις εκλογές, οι κάδοι γέμιζαν σε μία μέρα αλλά αποκομιδή γινόταν κάθε δεκαπέντε μέρες. Οι κάδοι ανακύκλωσης έφτασαν να αποτελούν ένα επιπλέον σημείο μόλυνσης και ασχήμιας. Σήμερα και οι κάδοι ακόμα έχουν εξαφανιστεί.
Ακούω και βλέπω όμως καθημερινά τις διαφημίσεις για αυτούς τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Μόνο που στην περιοχή του Δήμου Αθήνας όπου διαμένω δεν υφίσταται τέτοιο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό. Είναι σαν να μου λένε: Πήραμε τα λεφτά από την επιδότηση για αυτό το πρόγραμμα, προσποιούμαστε ότι τρέχει κανονικά, άρα και το δαφημίζουμε, κάναμε και τις συναλλαγές μας με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που υποτίθεται θα το φέρουν εις πέρας, business as usual.
Όπως είναι γνωστό κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί, κανείς δεν θα ζητήσει έλεγχο γιατί όλοι έχουμε να κάνουμε σημαντικότερα πράγματα.

>>
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Προς: κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Δήμαρχο Δήμου Αθηναίων
τ. 2103310861-3, φ. 2103722308
Από: _____(ονοματεπώνυμο), _____(διεύθυνση), _____(τηλ., φαξ)

20/12/2007

Αξιότιμε κύριε,
Είμαι κάτοικος Κάτω Πετραλώνων και θα σας παρακαλέσω να με ενημερώσετε για τα θέματα που παρουσιάζω:

Ερωτημα 1ο
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους, για το οποίο ακούω και βλέπω διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης, λειτουργεί και στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων;

Ερωτημα 2ο
Αν ναι, ποιός είναι ο κοντινότερος κάδος ανακύκλωσης στην διεύθυνση κατοικίας μου;

Ερωτημα 3ο
Ποιό είναι το ακριβές πρόγραμμα αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από αυτόν τον κάδο;

Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που πετάμε καθημερινά από την κατοικία μου αποτελούν τα 2/3 του συνολικού όγκου σκουπιδιών και τα κοινά σκουπίδια μόλις το 1/3. Τα καταστήματα δε της περιοχής πετάνε σημαντικούς όγκους αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών.
Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να φανούν χρήσιμες στις υπηρεσίες σχεδιασμού αυτών των εργασιών.

Με τιμή,
_____

No comments: