20100202

Από Την ΔΕΗ, Κοινωφελή Έργα Εναντίον Πολιτών!

Με αφορμή περιστατικό κατά το οποίο κατά την διεξαγωγή έργων της ΔΕΗ τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια μαθητών και γονέων οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων 76ο & 138ο κατέθεσαν αναφορά και ερωτήσεις προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Η αναφορά καταχωρήθηκε στην γραμματεία του Δ.Σ. και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 530, 2010-02-01.



Προς:
Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΗ
υπόψιν κ. Κωνσταντίνου Τσοκανά, Γραμματέα Δ.Σ.
Τ: 210 5222330
Φ: 210 5238445

Από:
Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 76ου & 138ου Δημοτικών Σχολείων
Τ:
Φ:

2010/01/21

Περιγραφή περιστατικού

Tο μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, χωρίς καμμία πρόταιρη ενημέρωση και χωρίς την λήψη οποιουδήποτε μέτρου ασφαλείας ή έστω στοιχειώδους σήμανσης, η εταιρεία Έντεχνος Α.Ε. για λογαριασμό της ΔΕΗ προχώρησε στην καταστροφή του πεζοδρομίου μπροστά αλλά και γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο που στεγάζει τα Δημοτικά Σχολεία 138ο & 76ο και τα Νηπιαγωγεία 50ο & 87ο.

Συνέπεια αυτών των έργων ήταν αφενός τα μαθήματα των τελευταίων ωρών να γίνουν κάτω από αφόρητο θόρυβο και αφετέρου η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη με μαθητές και γονείς να «ορειβατούν» πάνω στα χαλάσματα ή να περπατούν μέσα στον δρόμο σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.

Κατά την παρέμβαση των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων οι εργολάβοι συμπεριφέρθηκαν με κάθε απρέπεια καθυβρίζοντάς τους την στιγμή που εκείνοι υπερασπιζόντουσαν αυτονόητους κανονισμούς για κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Επιπλέον, σε ολόκληρη την πέριξ περιοχή τα πεζοδρόμια είναι κατεστραμένα και ανασκαμένα χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τους πεζούς. Γνωρίζοντας ότι ο πολιτισμός μας δεν δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την κυκλοφορία των πεζών, θεωρούμε ωστόσο ότι η εργασίες που γίνονται για λογαριασμό ενός κοινωφελούς οργανισμού θα όφειλαν να αποτελούν πρότυπο σε αυτήν την κατεύθυνση ή κατ' ελάχιστο να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Ερώτηση 1
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επ' ακριβώς για τις προδιαγραφές ασφαλείας, όσον αφορά την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, που ορίζουν οι αναθέσεις έργων της ΔΕΗ σε Τεχνικές Εταιρείες.

Ερώτηση 2
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την διαδικασία ελέγχου τήρησης αυτών των προδιαγραφών από την εταιρεία σας κατά την διάρκεια εκτέλεσης έργων από ανάδοχους.

Ερώτηση 3
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν ελέγξατε-ελέγχετε τις εργασίες της προαναφερθείσας Τεχνικής Εταιρείας, καθώς και τους λόγους για τους οποίους στο συγκεκριμένο έργο η εταιρεία αυτή έδρασε-δρα κατά παράβαση κάθε Νόμου αλλά και λογικής.

Υ.Γ. 1
Παρακαλούμε οι απαντήσεις στα ερωτήματά μας και οι όποιες αιτιάσεις σας για το όλο ζήτημα να απαντηθούν για κάθε ερώτημα χωριστά, ως τέθηκαν, και εντός του προβλεπόμενου από τον Νόμο χρόνου.

Υ.Γ. 2
Καταλήγοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε φορέα και λειτουργό του δημόσιου και κοινωφελούς τομέα ότι ο πολίτης στην καθημερινότητά του δεν μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος διαρκώς με καταστάσεις στις οποίες του επιβάλεται να διαπραγματεύεται το αυτονόητο.
Επιπλέον, αυτή η διαρκής διαπραγμάτευση για το αυτονόητο συνεπάγεται για τον κάθε πολίτη απώλεια χρόνου, χρήματος και το σημαντικότερο, απώλεια ψυχικής ηρεμίας. Καταστάσεις που οδηγούν στην ουσιαστική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του, ακόμα και στη αναίρεση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Κάθε οργανισμός μικρός ή μεγάλος λειτουργεί λανθασμένα όταν διοικείται λανθασμένα από ανθρώπους αδιάφορους, ατάλαντους ή, στην χειρότερη περίπτωση, ιδιοτελείς. Ευελπιστούμε ότι είναι στις προθέσεις σας στην συγκεκριμένη περίπτωση να αποδείξετε ότι αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Υ.Γ.3
Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποζημιωθούμε για κάθε είδους βλάβη που προκλήθηκε σε εμάς από την πλημμελή άσκηση καθηκόντων υπαλλήλων σας ή την όποια υπαιτιότητα της εταιρείας σας.

No comments: