20100121

Άμεση Αντίδραση Γονέων & Εκπαιδευτικών Απέναντι Σε Αυθαιρεσίες Κατασκευαστικής Εταιρείας

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Γονέων

>>
Φίλοι γονείς, τα χαλάσματα και η ενόχληση της διδακτικής διαδικασίας θα ήταν και σήμερα εδώ εάν κάποιοι εκπαιδευτικοί και γονείς δεν αντιδρούσαν άμεσα και επίμονα.

Οι άμεσες ενέργειες που έγιναν χτες από εκπαιδευτικούς και γονείς είναι:

Ρυθμίστηκε η κυκλοφορία κατά την αποχώρηση των μαθητών καθώς πολλοί ήταν υποχρεωμένοι να περπατήσουν στον δρόμο.

Οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία και μαζί με γονείς που παραβρέθηκαν μέχρι τις πέντε και μισή το απόγευμα απαίτησαν από την τεχνική εταιρεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των μαθητών σήμερα το πρωί. Οι εργασίες ελέγχθηκαν στις εννέα το βράδυ.

Υπεβλήθη καταγγελία τόσο προς την τεχνική εταιρεία όσο και προς την ΔΕΗ.

Το περιστατικό αναρτήθηκε στο ίντερνετ στους παρακάτω ιστότοπους:
http://volcanoact.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
http://www.youtube.com/watch?v=jVy3NHMzatk

Φίλοι γονείς, είμαστε πολίτες και για το κάθε τί γύρω μας έχουμε και εμείς την ευθύνη. Όπως στο σπίτι μας δεν επιτρέπουμε να αυθαιρετεί ο καθένας επειδή «έτσι βολεύεται», το ίδιο ισχύει και για το σχολείο το οποίο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας.


>>
Φίλοι γονείς,

Tο μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, χωρίς καμμία πρόταιρη ενημέρωση και χωρίς την λήψη οποιουδήποτε μέτρου ασφαλείας ή έστω στοιχειώδους σήμανσης, η εταιρεία Έντεχνος Α.Ε. για λογαριασμό της ΔΕΗ προχώρησε στην καταστροφή του πεζοδρομίου μπροστά αλλά και γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο που στεγάζει τα Δημοτικά Σχολεία 138ο & 76ο και τα Νηπιαγωγεία 50ο & 87ο.

Συνέπεια αυτών των έργων ήταν αφενός τα μαθήματα των τελευταίων ωρών να γίνουν κάτω από αφόρητο θόρυβο και αφετέρου η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη με μαθητές και γονείς να «ορειβατούν» πάνω στα χαλάσματα ή να περπατούν μέσα στον δρόμο σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.

Η αστυνομία κλήθηκε από τους Διευθυντές πριν από την λήξη των μαθημάτων ωστόσο έφτασε δύο ώρες μετά. Στην αναζήτηση υπευθύνου τόσο γονείς όσο και οι Διευθυντές διαπληκτίστηκαν με τον εργολάβο ο οποίος δεν δίστασε να καθυβρίσει τον Διευθυντή του 76ου Δημοτικού.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά καθ' ενός ο οποίος θα αποδειχθεί υπεύθυνος για τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκε η ακεραιότητα μαθητών και γονέων.
Πιστεύουμε ότι η ευθύνη βαραίνει τόσο τον υπεύθυνο εργολάβο όσο και την ίδια την ΔΕΗ η οποία αναθέτει έργα χωρίς να ελέγχει την νομιμότητα κατά την εκτέλεση. Η απαξίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ένα θέμα ασφάλειας των πολιτών είναι επιπλέον θέμα προς συζήτηση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέραμε τα παιδιά μας σε έναν κόσμο ο οποίος, με την δικιά μας υπεύθυνη στάση απέναντι σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, θα γίνεται λίγο καλύτερος από αυτόν που βιώσαμε εμείς.
Αν αυτό που συμβαίνει είναι το αντίθετο, δηλαδή τα παιδιά μας να ζούνε σε ένα κόσμο αυθαιρεσίας και ανομίας, και ταυτόχρονα να υποτάσσονται αδιαμαρτύρητα σε τέτοιες συμπεριφορές, τότε στον ρόλο μας ως γονείς και παιδαγωγοί έχουμε αποτύχει.

Σας καλούμε να υποστηρίξετε και να συμμετάσχετε στις ενέργειες που θα γίνουν για την ανάδειξη των υπευθύνων της απαράδεκτης κατάστασης που βιώσαμε το μεσημέρι της Τρίτης.


No comments: